Artikler

Deltag i årets affaldsindsamling

Årets affaldsindsamling nærmer sig. Datoen i år er, grundet pandemien, flyttet fra den 26. april til lørdag den 19. september. Som sædvanligt mødes vi kl. 9.30 ved Madpakkehuset på Øparken. Vi forventer at være færdige ved middagstid.
Vi sørger for kaffe, rundstykker og håndsprit, hvis I sørger for god afstand og godt humør.
Så hvis du kan hive nogle få timer ud af din lørdag, så håber vi på at se dig til affaldsindsamling – tag gerne naboen med.


19. september 2020 samler hele verden affald i anledning af World Cleanup Day 2020. World Cleanup Day afholdes hvert år den 3. lørdag i september for at sætte fokus på henkastet affald. Sidste år deltog mere end 20 millioner frivillige i 180 forskellige lande i. I år er vi med, så vi opfordrer alle, der har mulighed for at deltage, til at møde op ved Madpakkehuset den 19. september kl. 9.30.

Vi glæder os til at se jer!


Med venlig hilsen
Fællesrådet

Affaldsindsamling 2020 udsættes

Danmarks Naturfredningsforening har valgt at udsætte Affaldsindsamlingen 2020 fra den 26. april til lørdag den 19. september. Denne beslutning bakker Fællesrådet selvfølgelig 100% op omkring, og derfor flytter vi også vores lokale affaldsindsamling i Stenderup Krogager til denne dag.

19. september samler hele verden affald i anledning af World Cleanup Day 2020. World Cleanup Day afholdes hvert år den 3. lørdag i september for at sætte fokus på henkastet affald. Sidste år deltog mere end 20 millioner frivillige i 180 forskellige lande i. I år er vi med, så vi opfordrer alle til at sætte kryds i kalenderen allerede nu. Flere detaljer om arrangementet kommer senere.

Udviklingsplan for Stenderup Krogager

Vi vil gerne takke alle byens borgere for jeres hjælp med at få udvilkingsplanen lavet. Den er blevet rigtig fin, og der er kommet rigtig mange gode forslag til emner og projekter, som vi nu skal have taget fat i og arbejde videre med, så vi fortsat sikrer udvikling i vores fantastisk by.

For at vi kan komme videre og tage de første skridt hertil, har vi brug for jeres hjælp. Vi inviterer derfor til møde i Tegngaardshallens Værested onsdag den 29. januar 2020 kl. 19.00.

Af hensyn til kaffen er tilmelding nødvendig senest den 29. januar 2020 til Lone A. Hansen på mail: loah1976@gmail.com, eller på SMS til: 6054 0744.

Vi håber på at se rigtig mange, som har lyst til at arbejde videre med de drømme og ønsker, vi har for den gode udvikling i vores by. Vel mødt.

Med venlig hilsen
Fællesrådet

 

Hent dokumentet som PDF-fil herunder:
UDVIKLINGSPLAN_PDF

This slideshow requires JavaScript.

Juletræstænding og Find Julemanden

Der går rygter om, at selveste julemanden igen i år lægger vejen forbi Stenderup Krogager. Han plejer ikke at kunne finde rundt i byen, hvilket vi heller ikke forventer, at han kan i år. Derfor er vi alle, store som små, nødt til at hjælpe med at finde ham.

Vi mødes lørdag den 23. november 2019 kl. 13.30 ved Min Købmand, hvor vi, i samlet flok, går på julemandsjagt i byen.

Når julemanden er fundet og er blevet bragt tilbage til Min Købmand, skal han hjælpe os med at få tændt juletræet ved købmanden, lysene i træet på den gamle hotelgrund, samt julebelysningen ned gennem hele byen. For at fejre at julen er nær, danser vi omkring juletræet sammen julemanden. Hvis vi er heldige, så har han måske også godteposer med til alle byens søde og artige børn.

Igen i år står Sdr. Omme Bageri i købmandsbutikken og koger klejner. Her vil der være smagsprøver, og I vil også kunne købe friskkogte klejner med hjem.

Husk julesokken

Alle børn skal huske deres julesok. Den vil pynte i købmandsbutikken hele december måned, og hver søndag frem til jul kan julesokken tømmes for lækkerier.

Vi håber på at se rigtig mange, både børn og voksne, til arrangementet.
Julehilsner fra Min Købmand og Fællesrådet.

Invitation til Fællesrådets bankospil

Fællesrådets bankospil løber i 2019 af stablen den 20. november kl. 19.00.
Som altid foregår det i Værestedet i Teglgaardshallen. Kom gerne i god tid.

Vi spiller 8 runder almindeligt bankospil, samt en ekstra runde til fuld plade, hvor der spilles om en købmandskurv fra Min Købmand i Stenderup Krogager.
I pausen er der som altid et stort amerikansk lotteri med præmier i massevis.
Til arrangementet kan der købes æbleskiver, kaffe, the, samt øl og sodavand.

PRÆMIER

1 række
Juleting/dekoration

2 rækker
2 stk. Fredagsmenuer fra Allan’s Dinér

3 rækker
Pose med juleand og tilbehør

Banko transparent

Ny udviklingsplan næsten i hus

Onsdag den 18. september mødte en flok engagerede Stenderup- Krogagerborgere op i Teglgaardhallen for at komme med idéer og input til byens nye udviklingsplan. Det er der kommet utrolig mange gode ting ud af. At vide, at lige netop borgerne får så stor indflydelse på den kommende plan, det bør vi alle være utrolig glade for. Derfor skal der lyde et stort tak til de 73 borgere på mødet, samt til alle dem, der har taget sig tiden til at svare på spørgeskemaet også.

Herunder ses billeder fra mødet.

This slideshow requires JavaScript.

 

Fremtiden i Stenderup-Krogager

Vil du også sætte dit præg på byens fremtid?

Onsdag den 18. september 2019 kl. 17.30-21.00

Fællesrådet inviterer alle byens borgere til inspiration og diskussion om byens udvikling i Teglgaardshallen. Hvordan kan vi blive ved med at være en by i
udvikling? – Det skal vi se på.
Hvordan høster vi frugterne af alle de gode resultater, som vi har opnået, og hvad skal vi tage fat på de næste 10 år for at præge udviklingen, som vi gerne vil.

Vi skal opdatere vores udviklingsplan for byen, og vi håber på, at så mange borgere som muligt har lyst til at komme med input.

• Vi skal sætte nye mål for vores udvikling.
• Vi skal se på hvad vores første skridt kan være.

Vores første udviklingsplan blev lavet i 2011, og ser vi på de mål vi satte os dengang, kan vi glæde os over, at vi er nået langt. Det betyder ikke at alle opgaver er løst. Der kommer både nye udfordringer og nye gode ideer til.

Cafémødet bliver en aften med inspiration og en god snak med hinanden om, hvad vi vil med vores by.

Der bliver serveret aftensmad.

Tenna Tychsen fra Plan Gruppen styrer os igennem aftenen og hjælper os bagefter med at få samlet vores idéer og ønsker op i den nye plan.

Sæt kryds i kalenderen:
Den 18. september 2019 kl. 17.30-21.00

Og tilmeld dig:
På mail: skf@plangruppen.dk
På telefon eller sms: 2066 7099 (Tina Jensen Nissen)

Tilmeldingsfrist er 17. september. Tilmelding er
nødvendig af hensyn til servering af aftensmad.

Med venlig hilsen
Fællesrådet

 

HVOFOR SKAL VI LAVE EN UDVIKLINGSPLAN?
Udviklingsplanen skal fortælle, hvad vi er enige om at udvikle i vores by.
Billund kommune understøtter landsbyernes udvikling via
Landdistriktspuljen. For at få støtte til udvikling er det dog nødvendigt,
at vi formulerer fælles mål og fortæller, hvad vi ønsker at gøre. Det kan
vi beskrive i udviklingsplanen.
Billund Kommune beder ca. hver 4. år lokalsamfundene i kommunen
om at fremlægge en plan, der peger en retning for udvikling og for det
gode liv i landsbyerne.

 

GIV DIN MENING TIL KENDE ALLEREDE NU PÅ:
WWW.BORGERSVAR.DK/STK

Uanset om du deltager i cafémødet eller ej opfordrer vi ALLE byens borgere til at svare på spørgsmålene om byens udvikling SENEST DEN 1. SEPTEMBER.