Affaldsindsamling 2018

Søndag den 22. april 2018 var det Jordens Dag, og her fandt også årets nationale Affaldsindsamling sted. Stenderup Krogager tog selvfølgelig også kampen op mod både plastic og dåser, samt alt det andet, som ligger og flyder i den danske natur – og i vores lille by.

Næsten 40 frivillige børn og voksne mødte topmotiverede op ved Madpakkehuset på Øparken. Vejret var godt, og humøret var endnu bedre. Dagen startede ud med kaffe og rundstykker, hvorefter alle gader og veje i og omkring Stenderup Krogager blev tildelt de mange frivillige.

 

 

Der blev uddelt gule veste, affaldsposer og handsker til indsamlerne, som nu, på fuld mave, var klar til at gøre en forskel i byen og for naturen.

Og det er med stor glæde, at vi kan sige, at der blev indsamlet mindre affald ind i år end der blev sidste år til trods for, at vi i år (med 8-10 personer mere) kunne dække et større areal. Det er dejligt at vide, at flere tager ansvar og tænker sig om en ekstra gang inden de ligger ekstra belastning på naturen.
I skal selvfølgelig ikke snydes for resultatet af årets indsamling: 92,5 kg affald blev det til, mod 112 kg sidste år.
Af disse 92,5 kg affald kan nævnes 87 dåser, 1 pakke ubrugte kondomer, en rusten trillebør, en stor tagplade i metal, samt en masse plastik, blandt andet et stort stykke sort plastik, som var smidt på den anden side af jernbanen ved Engvangen.

Sidste år havde vi et stort problem med brugte hundeposer, som var smidt i fårenes indhegning ved Øparken. Vi fandt ikke en eneste der i år – tusind tak for det!
Det blev fundet nogle hundeposer langs jernbanen, og de var ikke alle til at få fat i, da der mange steder er tæt buskads. Jernbanen er et problematisk sted at skulle opstille affaldsspande, så hvis man fortsat ønsker at gå den rute med sin hund, så vil vi selvfølgelig gerne opfordre til, at man tager hundeposen med sig indtil man finder en affaldsspand, hvori den hører til.

Men ellers var det generelt nogle rene veje og fortove vi vandrede på inde i byen. Fortsæt endelig med at være så gode til at holde byen ren – det gavner os alle.

Herunder er der samlet lidt flere billeder fra dagen.

 

image3

Til alle der var med til indsamlingen: I må gerne give jer selv et skulderklap nu, det fortjener I, og vi håber, at I alle havde en hyggelig dag i den gode sags tjeneste.
Vi glæder os til at se et lige så stort engagement og ligeså mange fremmødte igen til næste års affaldsindsamling.

LIVE: her kan du følge med i den landsdækkende indsamling for 2018:
http://www.affaldsindsamlingen.dk/arets-resultater/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s